COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7610

Peste 120 de persoane intoxicate la Orizont. Reacția instituției de învățămînt

13 sep. 2019,, 16:52   Societate
1898 0

După ce în Liceului Teoretic „Orizont” din sectorul Ciocana al capitalei a fost înregistrat un caz de intoxicație în masă, reprezentanții instituției de învățămînt au venit astăzi cu o reacție pe rețelele de socializare.

Dînșii spun că administrația liceului a întreprins măsurile necesare pentru a preveni răspîndirea infecției virale și în alte filiale. Asta pentru că angajații liceului ar fi informați că cazuri similare la moment au fost înregistrate și în alte instituții de învățămînt din municipiul Chișinău.

„Ieri după adresarea elevilor la medicul liceului, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile de resort – Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Centrul de Sănătate Publică (CSP) pentru întreprinderea măsurilor de rigoare. Vă înștiințăm că, la fiecare filială a instituției sînt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate.

În încăperea blocului alimentar a Liceului din sectorul Ciocana astăzi se face dezinfectare cu scopul prevenirii răspîndirii infecției virale. Săptămîna viitoare vor fi rezultatele de laborator epidemiologic care vor dovedi motivul îmbolnăvirii”, a scris administrația liceului pe rețelele de socializare.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), la moment au fost atestate 128 de cazuri de boală diareică acută între elevi și profesori.


În prezent, specialiștii ANSP desfășoară cercetarea epidemiologică a cazului în comun cu asistența medicală primară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu implementarea măsurilor antiepidemice în focar.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽