COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 120 de persoane intoxicate la Orizont. Reacția instituției de învățămînt

Peste 120 de persoane intoxicate la Orizont. Reacția instituției de învățămînt

După ce în Liceului Teoretic „Orizont” din sectorul Ciocana al capitalei a fost înregistrat un caz de intoxicație în masă, reprezentanții instituției de învățămînt au venit astăzi cu o reacție pe rețelele de socializare.

Dînșii spun că administrația liceului a întreprins măsurile necesare pentru a preveni răspîndirea infecției virale și în alte filiale. Asta pentru că angajații liceului ar fi informați că cazuri similare la moment au fost înregistrate și în alte instituții de învățămînt din municipiul Chișinău.

„Ieri după adresarea elevilor la medicul liceului, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile de resort – Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Centrul de Sănătate Publică (CSP) pentru întreprinderea măsurilor de rigoare. Vă înștiințăm că, la fiecare filială a instituției sînt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate.


În încăperea blocului alimentar a Liceului din sectorul Ciocana astăzi se face dezinfectare cu scopul prevenirii răspîndirii infecției virale. Săptămîna viitoare vor fi rezultatele de laborator epidemiologic care vor dovedi motivul îmbolnăvirii”, a scris administrația liceului pe rețelele de socializare.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), la moment au fost atestate 128 de cazuri de boală diareică acută între elevi și profesori.

În prezent, specialiștii ANSP desfășoară cercetarea epidemiologică a cazului în comun cu asistența medicală primară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu implementarea măsurilor antiepidemice în focar.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load