X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Persoanele, reținute în dosarul „schemei de vînzare a mașinilor din UE” au primit mandate de arest

26 noi. 2021,, 10:29   Societate
3867 0

18 persoane învinuite de implicare în escrocheriile cu „vînzarea fictivă a mașinilor din Europa”, au primit 30 de zile de arest, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Dintre acestea, în privința a două femei, magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu, din motive de sănătate și familiale (a doua învinuită fiind mamă a mai mulți copii).

În ceea ce privește cei 19 deținuți implicați, acestora urmează să le fie prezentată învinuirea în cadrul aceleași scheme infracționale.

Cea mai mare parte din învinuiți colaborează cu oamenii legii și fac declarații prin care relatează amănunte și alte împrejurări privind comiterea faptei infracționale. Recent, urmare a publicării comunicatului de presă la acest subiect, autoritățile de drept au primit și alte plîngeri despre fapte infracționale similare.

Acum, procurorii PCCOCS urmează să verifice conexiunea acestora cu faptele infracționale investigate.


Procurorii PCCOCS îndeamnă cetățenii să manifeste vigilență la încheierea tranzacțiilor comerciale, atît la încheierea contractelor, cît și la consultarea istoricului companiilor și persoanelor implicate.

Reținerile și învinuirile înaintate pe dosar au urmat celor 60 percheziții de marți, în peste 5 penitenciare, 14 raioane și municipiul Chișinău, într-o schemă infracțională soldată cu prejudicii de circa 2 milioane lei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?