Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Persoanele care au antecedente penale nu vor putea fi angajate în companiile particulare de pază

29 noi. 2023,, 11:00   Societate
2341 0

Persoanele care au antecedente penale nu vor putea fi încadrate în activitatea particulară de pază sau de detectiv. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, avînd scopul executării prevederilor unei Hotărîri a Curții Constituționale. Astfel, se propune modificarea Legii privind activitatea particulară de detectiv și de pază, notează Noi.md.

Pînă acum, în Legea privind activitatea particulară de detectiv și de pază era stipulat că persoanele condamnate pentru comiterea cu intenție a unor infracțiuni nu pot fi încadrate în acest tip de activitate. Respectiv, modificările propuse vor permite persoanelor, care au comis fapte penale, iar ulterior au fost reabilitate atît de drept, cît și de fapt, să poată practica activitatea de detectiv și de pază, fără anumite restricții.

După adoptare, modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?