Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Percheziții la Comrat. Ofițerii CNA au descins la Consiliul Electoral Central al Găgăuziei

16 mai. 2023,, 16:53   Societate
4848 0

Mascații Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la sediul Consiliului Electoral Central al Găgăuziei. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către secretarul CEC al Găgăuziei, Elena Ghiumiușliu.

Conform sursei citate, la moment, secretarul CEC al Găgăuziei, Iana Covalenco, poartă discuții cu ofițerii CNA, transmite deschide.

Potrivit lui Ghiumiușliu, oamenii legii solicită ridicarea mai multor documente, inclusiv copiile listelor electorale.

De menționat că astăzi, Consiliul Electoral Central al Găgăuziei a validat rezultatele turului II al alegerilor bașcanului. Conform hotărîrii adoptate, candidatul Partidului „ȘOR”, Eugenia Guțul, a fost declarată învingătoare.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a R.Moldova a anunțat despre inițierea a 8 procese contravenționale pentru faptul că cei opt au primit donații de la persoane fizice cu depășirea plafonului maxim stabilit de lege pentru donațiile în numerar. Potrivit autorităților de la Chișinău, Consiliul Electoral Central al Găgăuziei a fost informat despre ilegalitățile depistate, însă Comratul nu a întreprins nicio acțiune în acest sens.


„Inacțiunea conducerii CEC Găgăuzia, care au calitatea de agenți constatatori care asigură colectarea rapoartelor privind gestiunea financiară și dețin din prima sursă informații despre posibilele încălcări ale legislației, a condus la comiterea unor încălcări similare și în cadrul turului doi al alegerilor pentru funcția de Guvernator (Bașcan) al Găgăuziei. Astfel, CEC a constatat suplimentar donații făcute de persoane fizice cu depășirea plafoanelor pentru donații în numerar pentru concurenții Evghenia Guțul și Grigorii Uzun”, preciza CEC.

5
0
0
2
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?