COVID-19 în MOLDOVA

Percehziţii în celula lui Platon, după ce condamnatul a avut o intervenţie prin Skype

Percehziţii în celula lui Platon, după ce condamnatul a avut o intervenţie prin Skype

Celula din penitenciarul nr. 13 din Chişinău, unde este deţinut rider-ul nr. 1 în CSI Veaceslav Platon, a fost percheziţionată astăzi. Acţiunile vin după ce în presă au apărut informaţii că Platon a avut o intervenţie prin skype la un proces din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvînt al instituţiei, în celula condamnatului a fost depistat un telefon mobil, care a fost ridicat, iar administraţia închisorii s-a ales cu o anchetă internă.

Totodată, ministerul Justiţiei a iniţiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor stabili cum a ajuns telefonul mobil în mîinele condamnatului.

Presa a scris că în data de 8 august, Veaceslav Platon a participat prin skype la o ședință de judecată de la Curtea de Apel de la Kiev. În cadrul procesului, magistraţii au examinat plîngerea avocaților din Ucraina ai lui Veaceslav Platon contra deciziei primei instanţe, care a respins contestarea privind extrădarea din luna august 2016 a condamnatului în Republica Moldova.

Secretariatul Curții de Apel din Kiev a menționat că intervenţia condamnatului a avut loc la insistenţele avocaţilor, fără ca instanța să solicite sau să urmeze procedurile speciale de asistență juridică aplicată în astfel de cazuri, prin intermediul ministerelor de Justiție ale ambelor state.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load