X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1453

Pe numele fostului șef al Penitenciarului nr. 13 a fost emis mandat de arestare la domiciliu

2 aug. 2019,, 07:50   Societate
2548 0

Judecătoria Chișinău a eliberat, astăzi, mandat de arestare la domiciliu, pe un termen de 30 de zile, pe numele fostului șef al Penitenciarului nr.13, Igor Pîntea.

Instanța a dispus și anunțarea acestuia în urmărire generală, scrie anticorupție.md.

Demersul privind arestarea lui Pîntea a fost depus acum o săptămînă de Ion Bazatin, acuzatorul de stat într-un dosar intentat pentru tortură, unde Pîntea are statut de învinuit. Omul legii a invocat în instanță că Pîntea ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, prin regiunea transnistreană, apoi a plecat de la aeroportul din Kiev în Statele Unite ale Americii.

Înainte de a aproba mandatul de arestare, instanța a dispus aducerea forțată a lui Igor Pîntea și a solicitat poliției să verifice mai multe adrese unde s-ar putea ascunde, însă nu a fost găsit.

Igor Pîntea mai este învinuit de către procurorii militari că în aprilie 2009 a maltratat un protestatar aflat în custodia poliţiei. Instanţa de fond, iar ulterior şi instanţa de apel, l-au condamnat pe Pîntea la cinci ani de închisoare. Curtea Supremă de Justiţie a dispus însă trimiterea dosarului la rejudecare pentru elucidarea unor circumstanţe. La moment, dosarul se află pe rol la Judecătoria Chișinău. Totodată, la CEDO se află o cerere depusă de către avocaţii victimei lui Pîntea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?