X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Pascaru: EcoDava cheamă Guvernarea să se implice în soluționarea catastrofei ecologice de la Soroca

30 mai. 05:45   Societate
3736 0

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ”EcoDava” cheamă Guvernarea să se implice în soluționarea catastrofei ecologice de la Soroca, care amenință tot mai mult nu doar securitatea ecologică a țării, dar și sănătatea fiecărui cetățean în parte. Declarația a fost făcută pentru redacția Noi.md, de către vicepreședintele organizației, Nicolae Pascaru.

”Organizația EcoDava atenționează Ministerul Mediului și Comisia Parlamentară pentru Mediu să se sesizeze privind stația de epurare de la Soroca. În timp ce acest Guvern împrumută miliarde de dolari pentru diferite experimente sociale, nu poate să hotărască o întrebare actuală în țară. Faptul că actualmente Soroca este lipsită de o simplă canalizare este un moment de rușine pentru Republica Moldova în secolul 21, iar faptul că actualmente toate aceste ape merg în Nistru este un adevărat dezastru. Vreau să le reamintesc guvernanților că toți beți apă din Nistru și beți toate murdăriile din canalizarea din Soroca.

Această problemă este una de rang național și central, pentru că Consiliul Raional Soroca nu poate să rezolve această problemă, iată de ce este nevoie de implicarea urgentă a organelor centrale de conducere a țării. Această problemă este una de mai mulți ani, însă soluționarea ei rămîne încă a fi pusă pe pauză. Chemăm, acum în plină campanie electorală, politicienii să lase deoparte dezbaterile electorale și să vină cu un proiect care să amelioreze situația ecologică din Soroca.

Acest oraș istoric stă în murdărie anume din cauza apei, iar turiștii care merg la cetatea din Soroca simt acest miros neplăcut și asociază tot mai des orașul cu o toaletă publică. Acest oraș de importanță națională trebuie să fie salvat de această problemă, politicienii trebuie să lase deoparte demagogia și să soluționeze odată și pentru totdeauna această problemă. Organizația EcoDava cheamă puterea să se implice în rezolvarea acestei catastrofe ecologice”, a declarat Pascaru pentru redacția noastră.

Reamintim că, recent, locuitorii din Sorocaau reaminti despre problema ecologică cu care se luptă de mai mulți ani și anume faptul că apele Nistrului trebuie să fie mai curate. Potrivit lor, calitatea apei din oraş, dar şi a aerului, lasă de dorit din cauza deşeurilor din sistemul de canalizare care se scurg în rîu.


Localnicii speră că problema se va rezolva atunci cînd va fi construită stația de epurare, despre care se tot vorbește în ultimii ani. Lucrările ar trebui să înceapă la toamnă.

24
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав