Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Părinții din Rezina pot munci liniștit - micuții lor vor sta într-un centru de zi

12 feb. 11:15   Societate
1290 0

Părinţii solitari din Rezina sau cei aflaţi într-o situaţie dificilă, care au copii între patru luni şi trei ani, se pot angaja sau să-şi reia munca. În oraş, a fost deschis primul centru de zi, unde micuţii vor fi în grija specialiştilor în perioada cînd părinţii sînt la muncă. Serviciul este gratuit şi a fost deschis cu susţinerea unei organizaţiei nonguvernamentale.

Victoria Florea este mamă a cinci copii şi spune că acest serviciu înseamnă pentru ea o şansă de a munci şi de a-și educa copiii în siguranță.

„Sînt tare bucuroasă. Pentru că o să pot aduce copiii aici şi o să-mi găsesc un post de muncă, căci altfel este greu”.

Centrul de zi de tip creşă a fost deschis în sediul Grădiniței nr. 6 din oraș și poate găzdui 12 copii. Micuţii vor fi în grija a două educatoare, o asistentă medicală și o bonă. Lilia Lazari, șefa interimară a grădiniței, spune că angajaţii au fost instruiţi și continuă să fie asistaţi de experți în domeniu.

„Zi de zi, vom avea grijă de dezvoltarea motrică, psihologică”, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Reprezentanţii Primăriei din Rezina vor avea grijă de salarizarea angajaților și alimentația copiilor.

"Aveam situaţii cînd, în familiile unde cresc aceşti copii, lipseau alimentele calitative şi, iată, analizînd dosarele respective am încercat să identificăm o soluţie. Tot ce ţine de întreţinere va fi pe contul primăriei, graţie suportului şi acceptării de către Consiliul orăşenesc", a menționat primarul orașului Rezina, Simion Tatarov.

Centrul de creșă socială din Rezina este al 10-lea serviciu de acest tip deschis în Republica Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?