Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Părintele Gheorghe: "Prin acțiunile noastre noi singuri ne afundăm în iadul de pe pămînt"

5 mai. 17:00   Societate
3242 0

Noi înșine ne afundăm în iadul de pe pămînt prin faptele și acțiunile noastre, iar cel mai important lucru pentru un creștin este să trăiască corect, cu conștiința curată.

O astfel de opinie a exprimat părintele Gheorghe (Novicov), clericul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Este ca atunci cînd am conștiința calmă și clară și cînd există așa o pace interioară pe inimă. Iar cînd fac ceva greșit, încalc anumite legi, atunci imediat vocea mea de la Dumnezeu, conștiința, mă anunță despre acest lucru. Și acest iad pe pămînt începe în interiorul inimii noastre", a spus preotul.

Potrivit lui, fiecare persoană încearcă în moduri diferite să o înece. Cineva vrea să implice pe cineva în acest iad împreună cu el însuși. Cineva începe să se folosească de unele mijloace interzise, să consume alcool, droguri, pentru a se înveseli cumva, pentru a se deconecta de această realitate, ca să nu-l chinuie conștiința.

Părintele Gheorghe a atras atenția asupra faptului că întotdeauna au existat războaie pe pămînt, iar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel, sîngele omenesc s-a vărsat și se varsă permanent pe pămînt, au loc diferite conflicte. Doar că acum războiul poate fi urmărit aproape în direct, pe diferite rețele de socializare.


El a reamintit că în Moldova încă mai există curți în care se aflau porumbei, pe care era scris: "Pace în lume!".

Și oamenii par să înțeleagă valoarea fiecărei vieți umane, anunță strîngeri de bani pentru copii pentru tratament, încearcă să strîngă niște bani pentru a ajuta, dar pe de altă parte, în apropiere se duce un război, unde oamenii sînt uciși, distruși de arme, iar sîngele curge rîuri și este greu de spus cum s-a putut întîmpla ca popoare frățești să se scufunde în acest iad pe pămînt.


"Dar noi vedem și știm că același lucru se întîmplă și în familii, cînd frații nu mai comunică, pe undeva există certuri, dar aici sîngele curge rîuri. Aceasta este o nenorocire, iar Biserica, desigur, se roagă pentru încetarea războiului, pentru ca totul să înceteze cît mai repede posibil.
"Sîntem îngrijorați de toate părțile implicate în conflict", a spus preotul.

"Aceasta este o mare nenorocire. Ne rugăm pentru o încetare rapidă a acestor evenimente, a acestui război care are loc acolo. Îi compătimim, înțelegem cîți oameni mor, cîți oameni vor rămîne invalizi, orfani etc. Este foarte greu de vindecat aceste răni. La un moment dat, totul se va opri, indiferent cît timp va dura, pentru că întotdeauna totul are un sfîrșit", a spus părintele Gheorghe.

9
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?