TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: „Spectatorii vor să vadă filme moldovenești despre viață și dragoste”

Opinie: „Spectatorii vor să vadă filme moldovenești despre viață și dragoste”

Spectatorii din Moldova vor să vadă în cinematografe filme moldovenești despre viață și dragoste, dar se continuă crearea unor filme „pe oase și ură”, iar regizorii nu schimbă subiectul, deoarece astfel de filme primesc premii și granturi.

O astfel de părere a fost exprimată de prezentatoarea TV Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul său telegram Ivanovna, spunînd că Uniunea Cineaștilor i-a premiat, în opinia sa, pe cei mai buni și, în special, printre filmele documentare, a recunoscut cel mai bun film din tematica sus-menționată, din seria „despre Siberia și oase”, transmite Noi.md.


„Nominalizare aaabsolut aaapolitică a filmelor documentare.

Și acești oameni critică proiectul „Istoria Moldovei” pentru „politizare”, patronajul președintelui. Dar ce să mai spun cînd niciun istoric nu are nicio pretenție cu privire la conținut?

Este, desigur, Țîcu care undeva între amforele grecești și coarnele renilor nordici a găsit deja în prima parte o istoriografie sovietică. Ei bine, arheologia nu este punctul său forte. E un subiect străin.

În general, așteptăm în toate cinematografele ceva despre oasele din Siberia și „Grădina sovietică” anti-științifică. Dar în el se vorbește despre experimente de iradiere a plantelor. Sînt prezentate „cîteva puncte de vedere”: a unui om de știință și imaginea colectivă a Babei Clava din scara vecină. Apropo, omului de știință nu i s-a permis să vizioneze filmul dinainte. El a văzut și a rămas șocat. Mi-a cerut să postez o emisiune de 10 ani, pentru ca oamenii cu creier să poată vedea adevărata istorie a evenimentelor.

Ce film a fost recunoscut drept cel mai bun printre documentare? Bingo! Despre Siberia și oase!

Deci cinematografia din Moldova este pe oase și ură. S-ar părea, cît se poate? Premii și granturi dau, de ce regizorii ar trebui să schimbe subiectul?

Dar așa aș vrea să merg la cinematograf la un filmul moldovenesc. Despre viață și despre dragoste”, a scris Elena Levițkaia-Pahomova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load