Transnistria stiri: 1329
Eurovision stiri: 495

O tînără promovează prin artă toleranța față de persoanele cu Sindromul Down (FOTO)

29 ian. 2020,, 04:30   Societate
5178 0

Fashion Proiectul a luat numele de ,,21'' reprezentînd (trisomia 21) cea mai comuna cauză genetică cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar.

Proiectul a fost realizat în cadrul primei ediții de Fashion Project a Universității Tehnice a Moldovei de către tînăra designeră Țurcan Dorina, scrie Noi.md cu referire la diez.md.

Inspirată de oameni și dorința de a transmite un mesaj prin ținuta creată a decis să abordeze tema Sindromul Down în semn de toleranță și accent pe faptul că sîntem diferiți dar aceeași. Ținuta are drept inspirație ciorapii purtați diferit – considerat un mod de solidaritate pentru persoanele cu acest Sindrom.


,,Moda actuală a căpătat mai multe forme de exprimare a unei probleme, mesaj, emoții, idei conceptuale. Am ales să creez un compleu vestimentar pentru femei format din 2 piese. Puloverul este împletit manual din două nuanțe care fac parte din tendințele anului 2020, verde mentă și albastru marin, acestea sînt divizate strict în două culori diferite, astfel transmite ideea de ,,diferit dar același”. De asemenea, urmărind tendințele am ținut cont de trendul mînecilor voluptoase, am ales de a crea un detaliu neobișnuit acestui pulover, o mînecă bufantă din tull cu o lungime expresivă”, spune tînăra.


De aici rezultă ideea că fiecare persoană în sine exprimă o identitate care îl face să fie diferit de alții. Pentru fiecare în parte aceasta se manifestă diferit: „Ca legătura a ideii am creat mănușa trasparență care simbolizează semnul ,,stop” în legătura cu unele persoanele ce poartă în ADN sindromul Down. Salopeta de siluetă liberă oferă libertate în mișcare, iar detaliile care sînt purtate asimetric repetă motivul ciorapilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?