Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

O studentă din Moldova a obținut locul trei la un concurs din Odesa

12 apr. 18:30   Societate
2008 0

Nicoleta Pociumban, studentă UTM, Facultatea Inginerie Economică și Business, anul trei, specialitatea „Business și Administrare”, a obținut locul trei la prestigiosul concurs internațional de lucrări științifice studențești „Black Sea Science”, organizat anual la Universitatea Națională Tehnologică din Odesa, notează Noi.md.

Nicoleta Pociumban a elaborat și prezentat lucrarea „The impact of inflation on entrepreneurial development and living standards in Moldova and the European Union” – „Impactul inflației asupra dezvoltării antreprenoriale și standardelor de viață în Moldova și Uniunea Europeană”.

„Sub îndrumarea domnului conf. univ., dr. Iuliu Țurcan, studenta a analizat detaliat fenomenul inflației, evidențiind consecințele sale economice și sociale imprevizibile. Prin intermediul unei analize comparative între Moldova și Uniunea Europeană, lucrarea a evidențiat modul în care inflația afectează prețurile și calitatea vieții, furnizînd o perspectivă utilă pentru politicienii și economiștii din ambele regiuni”, se arată în comunicatul UTM.

Realizarea Nicoletei este o dovadă a importanței implicării tinerilor în activitatea de cercetare încă din timpul facultății. Participarea sa la acest concurs a evidențiat abilitățile sale de cercetare și analiză, dar a și demonstrat angajamentul său pentru contribuția la proiecte de cercetare internaționale.

Astfel de inițiative îmbogățesc semnificativ cunoștințele tinerilor cercetători, dar au și potențialul de a influența pozitiv dezvoltarea economică și socială, reprezentînd un pas semnificativ în evoluția lor academică și profesională.

2
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?