COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O șefă de direcție din raionul Edineț a fost demisă din funcție

Șefa Direcției Educație a Consiliului raional Edineț a fost eliberată din funcție, la 30 iunie 2020, în baza unei cereri privind demisia din propria inițiativă, după ce a fost inclusă în Registrul interdicțiilor al ANI.

La 21 mai 2020, inspectorul de integritate a emis act de constatare cu privire la încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către șefa Direcției Educație a Consiliului raional Edineț.

Potrivit actului, subiectul vizat a admis stare de incompatibilitate prin deținerea concomitentă a mandatului de consilier local și funcția de șefă a direcției.

Conform prevederilor legale, subiectul vizat ar fi trebuit să își soluționeze starea de incompatibilitate, în termen de 30 de zile de la apariția acesteia, acțiune nerealizată de către subiect, încălcînd astfel - Legea privind declararea averii și intereselor personale, Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public și Legea privind statutul aleselui local.

Pe cazul dat, pentru că actul de constatare nu a fost contestat, subiectul vizat a fost inclus în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.


În acest context, persoana vizată a fost decăzută din dreptul de a exercita mandatul de consilier local și o funcție publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani, din data eliberării din funcție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load