X 
Cutremure stiri: 507

O întreprindere de stat deversează ape uzate direct în rîu

13 aug. 12:25   Societate
5446 0

Deversări de ape uzate ilegale direct în rîu. Specialiștii S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” au găsit această ilegalitate ca rezultat al efectuării controalelor inopinate a activității agenților economici din orașul Ialoveni.

În urma inspectării la fața locului, angajații Furnizorului de apă au depistat că o Întreprindere de Stat a deversat ape uzate cu concentrații maximal admisibile depășite direct în zonă forestieră, care ulterior printr-o conductă de canalizare s-au revărsat în ape de suprafață. Prin urmare, în zonă s-a rapîndit un miros insuportabil, cu contaminarea mediul înconjurător și poluarea aerului atmosferic, inclusiv cu consecințe negative asupra sănătății oamenilor, transmite Noi.md.

Astfel, pentru a evita și în continuare deversări de ape uzate cu poluanți, responsabilii din cadrul S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” au luat act de încălcarea comisă, acțiunile date fiind raportate imediat către Agenția de Mediu și Inspectoratul de Mediu pentru luarea măsurilor de rigoare și stabilirea penalităților conform actelor normative în vigoare.

În acest context, Primăria Chişinău şi administrația S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” condamnă aceste acțiuni iresponsabile.

Furnizorul de apă solicită tuturor agenților economici încetarea deversării apelor uzate în zonele neautorizate de către Operator. Mai mult decît atît, pentru a evita suspendarea contractelor, sugerăm tuturor consumatorilor care desfășoară activitate de producere să revadă procesele tehnologice și să nu deverseze ape uzate care depășesc concentranțiile maximal admisibile.


Totodată, în cazul în care depistați deversări ilegale a apelor uzate, care produc pagube grave prin contaminarea mediului înconjurător și poluarea atmosferică, vă rugăm să sesizați ACC, la adresa de e-mail [email protected].

Angajaţii S.A. ,,Apă-Canal Chișinău” vor inspecta în continuare locurile de consum, în scopul reducerii deversărilor apelor uzate cu depășirea concentrațiilor maxime admisibile în rețeaua publică de canalizare sau direct în natură. Astfel, cei care încalcă prevederile legale ce ţin de poluarea apei şi mediului riscă să fie sistați de la serviciile publice de apă/sau de canalizare cu atragerea la răspundere juridică conform prevederilor legale.



3
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав