X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

O grupare specializată în organizarea migrației ilegale, destructurată de polițiști

16 noi. 2023,, 17:45   Societate
2483 0

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au deconspirat o grupare criminală organizată, specializată în organizarea migraţiei ilegale.

Subiecţii grupării sînt cetăţeni ai Republicii Moldova și ai Ucrainei, care ar fi primit mii de dolari de la emigranții ucraineni.

În baza activităţilor complexe desfăşurate cîteva luni de către ofițerii de investigații și cei de urmărire penale din cadrul Direcţiei, au fost obţinute date potrivit cărora, mai mulţi cetăţeni din Ucraina intenţionau să ajungă ilegal în Uniunea Europeană, utilizînd teritoriul Republicii Moldova ca zonă de tranzit. Aceștia au fost asigurați de membrii unui grup criminal că vor fi transportaţi peste frontiera de stat fără impedimente.

Din materialul probatoriu administrat au fost depistați cinci membri ai grupării criminale dintre care în vara anului curent au fost identificați și arestați primii trei membri ai grupării. Din declarațiile victimelor s-a aflat că li s-a propus migrarea ilegală contra sumei de 3000 de dolari SUA per persoană. Suplimentar, au fost arestate două mijloace de transport cu ajutorul cărora era asigurată deplasarea emigranților.

Totodată, cu sprijinul Direcției Regionale Nord a Poliției de Frontieră, la data de 15 noiembrie au fost efectuate percheziții la domiciliile altor doi figuranți în cauza penală, situate în nordul țării.


Cu această ocazie, au fost depistate și ridicate 7500 de pachete de țigări fără acte de proveniență, bani, telefoane mobile, stație radio, o armă cu calibrul de 9 mm deținută ilegal, dar și un detector de depistare a aparatelor de spionaj utilizate în activitatea infracțională.

Urmărirea penală continuă, în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în această scgemă.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?