O grădiniță nouă a fost deschisă la Sîngera

27 sep. 09:45   Societate
2237 0

De luni, locuitorii din Sîngera își vor duce copiii la grădinița recent construită în localitate. Anterior, ei erau nevoiți fie să-și țină copiii acasă, fie să-i ducă la grădinițele din satele vecine, ori la cele din Chișinău, deoarece grădinița veche din Sîngera este arhiplină.

Spațioasă și luminoasă - așa arată noua grădiniță din Sîngera. Construită de la zero, instituția are o capacitate de 14 grupe. Cei mai bucuroși sînt părinții, deoarece problema locurilor în grădiniță pentru micuții lor îi făcea pe mulți dintre ei ori să aștepte un loc liber, ori să parcurgă kilometri pînă în satele vecine.

Fetița mea merge la grădiniță la Codru, dar o să ne transferăm aici. Mai am un copil de doi anișori, pe care la anul îl dau cu bucurie aici. Noi pînă aici facem două minute cu mașina”.

Pe teritoriul grădiniței au fost construite pavilioane și amenajat terenul pentru instalarea caruselelor. Costul proiectului este de aproape 55 de milioane de lei, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

„Sînt înscriși peste 200 de copii. Grădinița are bucătărie, spălătorie, grupele sînt dotate cu mobilier”, spune directoarea grădiniței, Alina Moroșan.


Pentru a rezolva problema lipsei locurilor în instituțiile preșcolare, Direcția Generală Educație a mai lansat grupe noi în grădinițele din zona orașului Sîngera.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?