Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

O agenție specializată în combaterea atacurilor cibernetice va apărea în Moldova

16 mar. 2023,, 17:15   Societate
2222 0

Din anul 2025, în Republica Moldova va funcționa o agenție guvernamentală, specializată în combaterea atacurilor cibernetice, potrivit unui proiect de lege votat astăzi în două lecturi.

Totodată, va fi elaborat un registru de stat al incidentelor cibernetice, pentru a lua măsuri rapide de prevenire și remediere a amenințărilor de acest gen, a precizat secretarul de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Viorel Garaz.

„Atacurile cibernetice pot avea un impact distructiv atât asupra infrastructurii noastre critice, precum și asupra securității și integrității datelor noastre personale, și cele comerciale. Tocmai de aceea este esențial să avem un instrument care să protejeze cetățenii și infrastructurile noastre. Ne propunem să instituim o autoritate națională, competentă, în domeniul securității cibernetice care să asigure gestionarea incidentelor cibernetice și să coordoneze echipa de răspuns la aceste incidente. Totodată, va fi posibilă și urmărirea în dinamică a tuturor atacurilor sau incidentelor cibernetice care pot avea loc”, a declarat Viorel Garaz, anunță Noi.md cu referire la radiomoldova.md

Viorel Garaz a precizat că autoritatea competentă va exercita și controlul asupra operatorilor din sectorul privat, astfel încât să fie asigurată securitatea cibernetică atât în instituțiile publice, cât și cele private.

În prezent, responsabilitățile privind securitatea cibernetică la nivel de stat revin Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică. Această instituție fiind mai degrabă un operator al serviciilor electronice guvernamentale.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?