Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Noua lege cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, adoptată de Parlament

16 feb. 10:31   Societate
2445 0

Parlamentul a adoptat proiectul noii legi cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova. Inițiativa legislativă a fost votată în a doua lectură de 52 de deputați.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și reflectă expunerea actualei Legi cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova într-o redacție nouă. Totodată, documentul prevede transpunerea unor regulamente ale Uniunii Europene în legislația Republicii Moldova.

Astfel, autorii au propus revizuirea unor prevederi prin care se urmărește eliminarea deficiențelor, echivocurilor și ambiguităților, precum și eficientizarea activității polițiștilor de frontieră. Totodată, documentul are drept obiectiv asigurarea principiului accesibilității și predictibilității normelor juridice pentru cetățeni. O altă prevedere se referă la eliberarea permiselor, autorizațiilor sau avizelor în format electronic.

Proiectul noii legi mai conține prevederi privind dezvoltarea conceptului de management integrat al frontierei de stat. Necesitatea acestora a apărut în anul 2022, cînd țara noastră a primit un număr mare de refugiați ucraineni. Respectiv, noul capitol va conține norme care reglementează cooperarea dintre autoritățile implicate în sistemul de management al frontierei de stat: Serviciul de Informații și Securitate, Inspectoratul General pentru Migrație, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și autoritățile publice locale.

0
0
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?