X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noi reguli de evaluare a personalului didactic din învățămîntul general

17 aug. 2023,, 13:04   Societate
3713 0

Sporul salarial pentru cadrele didactice din învățămîntul general va fi acordat în baza rezultatelor evaluării performanțelor profesionale. Noile reguli de evaluare sînt prevăzute în metodologia aprobată de Ministerul Educației și Cercetării.

Documentul vizează toate cadrele didactice, psihologii școlari, psihopedagogii, directorii de școli primare, gimnazii și licee și are drept scop asigurarea transparenței și corectitudinii procesului de evaluare a performanțelor profesionale, notează Noi.md.

Metodologia conține prevederi care permit autoevaluarea personalului didactic, în baza unor indicatori de performanță, ce indică și măsoară gradul de implicare în diverse activități didactice suplimentare.

Totodată, aceasta descrie condițiile de acordare diferențiată pentru fiecare angajat/ angajată a sporului de performanță din valoarea totală planificată/alocată pentru calcularea mijloacelor financiare aferente sporului de performanță.

Pentru plata sporurilor salariale instituțiile vor acorda în total 10% din suma anuală a salariilor de bază. Sporul de performanță se va calcula inclusiv pentru membrii echipei manageriale cu funcții didactice, dar și pentru personalul didactic care activează prin cumul intern și extern.

Evaluarea se va realiza semestrial, și nu trimestrial cum era pînă acum. Noua Metodologie urmează a fi pusă în aplicare din 1 septembrie 2023.

4
0
1
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?