X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Noi judecători au fost repartizați în instanțele din țară

20 noi. 2023,, 17:00   Societate
3831 0

15 noi judecători vor fi repartizați în judecătoriile din țară. Luni, 20 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a făcut publică lista cîștigătorilor concursului pentru ocuparea funcției de magistrat.

Audierea candidaților s-a desfășurat pe parcursul a două zile, transmite Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Pe parcursul zilelor de 16 și 17 noiembrie 2023, Consiliul Superior al Magistraturii a desfășurat audierea aspiranților la 15 funcții vacante de judecător în mai multe instanțe de judecată din țară. Au fost audiați 83 candidați din totalul de 86, după ce 3 candidați nu s-au prezentat la concurs.

Prin Hotărîrea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 17.11.2023, au fost aprobate rezultatele concursului, iar cîștigători au fost desemnați:

Serghei Pantaz


Anatolii Blinov

Octavian Grecu

Nicolae Negru

Alexandra Smolnițchi

Evelina Ciorba

Lilia Harabara

Verginia Baltag

Alexandru Ciorba

Tatiana Roșca

Andrian Gavdiuc

Cristina Smolevschi

Tatiana Capațîna

Igor Sîma

Angelica Tonu

Evaluarea candidaților a cuprins mai multe etape, iar cîștigătorii au fost desemnați ca urmare a acumulării numărului cel mai mare de puncte ca urmare a trei indicatori. Potrivit art. 3 al. 4 al Legii privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor, la selecția candidaților la funcția de judecător, media de concurs a fost calculată după cum urmează: 60% constituie nota obținută la examenul susținut în fața Comisiei pentru examenele de absolvire a Institutului Național al Justiției, 20% constituie punctajul acordat de Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor și 20% constituie punctajul acordat de Consiliul Superior al Magistraturii.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?