X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Judecătoarea Valentina Garabagiu, plasată în arest preventiv pentru 30 de zile

16 noi. 2023,, 17:23   Societate
2934 0

Judecătoarea Valentina Garabagiu de la Judecătoria Buiucani va sta 30 de zile în arest preventiv, în penitenciar.

Decizia a fost luată de Judecătoria Bălți, în urma demersurilor depuse de procurori privind aplicarea măsurilor preventive în privința magistratei, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Judecătoarea este cercetată într-un dosar penal pe trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă.

În privința celui de-al doilea magistrat - Mihail Diaconu, se cere arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, fiindu-i înaintată învinuirea pe un capăt de acuzare de trafic de influență.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au descins cu percheziții, pe 14 noiembrie, în birourile, automobilele și domiciliile a patru judecători, eliberați temporar din funcție, în aceeași zi, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii. Magistrații vizați sînt Radu Grecu de la Judecătoria Buiucani; Valentina Garabagiu de la Judecătoria Buiucani; Garri Bivol de la Judecătoria Centru și Mihail Diaconu de la Curtea de Apel Chișinău.


Unul dintre judecători este bănuit de corupere pasivă și trafic de influență, alți doi judecători sînt bănuiți de complicitate la trafic de influență, iar cel de-al patrulea - este suspectat de corupere activă.

14
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?