Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Noi detalii în cazul licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău

10 apr. 14:11   Societate
3374 0

Licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău, prin care autoritățile vor să dea în locațiune mai mult de 5.000 de metri pătrați de spații comerciale, se desfășoară în baza unui caiet de sarcini pe care nimeni nu l-a aprobat și nici nu l-a avizat.

Mai mult, nici nu se cunoaște cine sînt autorii condițiilor stabilite în acest „document”. Despre asta a anunțat activistul civic Vlad Bilețchi, citat de realitatea.

El a precizat că a expediat, în 4 aprilie curent, o scrisoare către Aeroportul Internațional Chișinău, în care a solicitat informații despre comisia care desfășoară licitația și despre autorii caietului de sarcini. În răspunsul primit din partea noului administrator interimar al întreprinderii, Sergiu Spoială,activistul este îndemnat să rabde pînă la finalizarea concursului, ca să nu fie intimidați sau influențați membrii comisiei de licitație. De asemenea, Spoială a recunoscut că de elaborarea caietului de sarcini nu răspunde nimeni la modul concret, ci Aeroportul Internațional Chișinău. Nici la întrebarea despre cine a decis anularea concursului nu a fost oferit un răspuns concret.

În aceste condiții, există tot temeiul pentru a crede că respectivul caiet de sarcini, care a împiedicat competiția, a fost întocmit la comanda sau dictat de cineva, pentru ca nimeni să nu poarte nicio răspundere, concluzionează Vlad Bilețchi.

El a avertizat că oricît de ingenioase ar părea tertipurile juridice ale organizatorilor licitației, cei implicați în procesul de organizare nu vor putea scăpa de răspundere, deoarece decizia care va fi aprobată de comisia de licitație se va baza pe un caiet de sarcini fără valoare, iar asta va însemna că răspunderea va cădea exclusiv pe membrii ei.


4
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?