X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Noi detalii despre atacul asupra întreprinderii ”Poșta Moldovei”

21 feb. 13:06   Societate
5623 0

Serviciile acordate de Poșta Moldovei rămîn în continuare indisponibile, după atacul cibernetic semnificativ care a perturbat funcționarea sistemelor informatice ale companiei.

Incidentul a forțat întreprinderea de stat să suspende temporar toate serviciile sale poștale și financiare, în timp ce se lucrează la restabilirea și securizarea sistemului, transmite Noi.md

Purtătorul de cuvînt al Guvernului Republicii Moldova, Daniel Vodă, a anunțat că Guvernul a fost informat imediat despre incidentul de securitate cibernetică. Vodă a evidențiat seriozitatea incidentului și a menționat că o echipă interinstituțională este angajată în prevenirea recurenței unor astfel de evenimente în viitor.

„La etapa zilei de astăzi, înainte să înceapă ședința de Guvern, am făcut cunoștință cu ultimele informații și incidentul este în continuare examinat de către specialiștii responsabili. În cursul zilei de astăzi, toate eforturile sînt orientate pe recuperarea completă și sigură a sistemelor afectate, precum și investigarea circumstanțelor acestui atac: cine sînt responsabilii, care sînt urmările și consecințele, și care pot fi recomandările și pentru alte instituții”, a comunicat Vodă după ședința Guvernului.

Totodată, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a asigurat cetățenii că datele personale nu au fost compromise în urma acestui incident.


"Acum echipa Poștei Moldovei, alături de experți în securitate cibernetică, lucrează non-stop pentru a remedia problema și a restabili funcționalitatea sistemelor. Vă asigurăm că datele dumneavoastră personale nu au fost compromise”, a menționat oficialul."

„Poșta Moldovei” a fost ținta unui atac cibernetic, au anunțat reprezentanții întreprinderii pe data de 20 februarie.

5
0
3
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?