Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Noi alerte cu bombă la Aeroport: Autoritățile anunță noi restricții

1 aug. 2022,, 07:19   Societate
2592 0

Începînd de astăzi, 1 august, intrarea în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier.

Potrivit poliției de frontieră, în acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport. Se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmînd așteptarea cursei în sala sterilă.

Este de menționat că primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mînă, dar și al valizelor. Autoritățile reiterează apelul către cetățeni - să vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

Menținerea regimului în Aeroport este în responsabilitatea angajaților Poliției de Frontieră, vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Mai mult că fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Cu referință la spațiul de parcare în fața Aeroportului, va fi interzisă staționarea, iar parcarea va fi permisă doar în locurile special amenjate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea mașinilor suplimentar.


Totodată, echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în apropierea Aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare.

Totodată vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?