X 
Transnistria stiri: 1419
Eurovision stiri: 504

Ninsoarea a creat probleme de circulație pe drumurile din țară

7 dec. 2023,, 21:05   Societate
3892 0

Ninsoarea a creat probleme de circulație pe mai multe drumuri din țară, în special în regiunea de sud. Potrivit poliției, pe traseul R26, în zona localităților Sălcuța, Taraclia, Leuntea și Plop-Știubei din raionul Căușeni s-a așternut un strat de omăt, iar pe alocuri s-a format polei, astfel că se circulă cu dificultate. În localitatea Chircăiești din raionul Căușeni, un camion a derapat de pe traseu și a blocat circulația rutieră pe segmentul de drum.

La fața locului se află poliția.

Pe unele porțiuni de drum a fost nevoie și de intervenția salvatorilor. Potrivit IGSU, mai multe autovehicule au derapat și nu au putut continua deplasarea. În timp ce poliția anunță probleme în trafic în raionul Căușeni, cei de la IGSU spun că se circulă cu dificultate și la Tudora din Ștefan Vodă, dar și Porumbrei, Fundul Galbenei și Sărata Galbenă din raionul Cimișlia, transmite TV8.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește conducătorilor auto necesitatea echipării autovehiculelor cu pneuri de iarnă și să se deplaseze prudent.

Totodată, fiecare șofer trebuie să aibă în portbagajul mașinii lopată, nisip și lanțuri. Pentru prevenirea și informarea despre situații de risc, bateria telefonului mobil trebuie să fie încărcată. IGSU îndemnă oamenii să nu pornească la drum fără a se informa despre condițiile climaterice, iar în cazul în care cunosc că porțiunile de traseu pe care circulă se pot înzăpezi, să evite circulația pe acestea. În situații de risc, persoanele sînt îndemnate să apeleze Serviciul 112.4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?