X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Nicolae Eșanu a criticat modul în care a fost organizată licitația de la Aeropot

20 feb. 14:07   Societate
2008 0

Juristul Nicolae Eșanu a criticat modul în care a fost organizată licitația, deja anulată, pentru spațiile comerciale de la Aeroport și afirmă că nu există investitori „serioși care să se încadreze” în cerințe. „Acordarea termenului de 30 de zile pentru prezentarea ofertelor este o bătaie de joc, niciun investitor serios nu se va hazarda să schimbe planurile de afaceri într-un termen atît de scurt”, a declarat Eșanu.

„Nu știu dacă licitația privind spațiile de la Aeroport a fost organizată corect sau nu. Și chiar admit că totul a fost organizat cu bună-credință și în conformitate cu legea, transmite unimedia.

Dar, ca și în cazul comisiilor de privatizare a cărui membru am fost, voi spune ceea ce spuneam și atunci - acordarea unui termen de 30 de zile pentru prezentarea ofertelor este o bătaie de joc.

Căci niciun investitor serios nu se va hazarda să schimbe planurile de afaceri într-un termen atît de scurt, ca să nu mai vorbim despre necesitatea de a identifica resursele necesare pentru nouă investiție. Doar cineva care nu are habar ce înseamna activitatea de interprinzător poate să-și imagineze că antreprenorii stau cu banii sub saltea și așteaptă ca Guvernul să inițieze licitații.

sînt ferm convins că dacă nu vom stabili termene rezonabil de lungi, licitațiile în continuare vor fi cîștigate, de mult prea multe ori, de aventurieri sau de persoane care au cunoscut din timp cînd și în ce condiții se vor organiza licitațiile.


Paradoxul este că de fiecare dată toata lumea era de acord că termenul este mult prea scurt și chiar am avut si promisiuni că se va revizui fundamental mecanismul de privatizare sau organizare a licitațiilor, dar carul așa si nu s-a mișcat din loc, păcat.

Presupun că nici nu se va schimba nimic dacă nu v-a exista o presiune puternică din partea societății.

Doar că atîta timp cît în loc să ne concentrăm eforturile asupra problemelor importante vom cauta unde este sediul ofertanților nu prea avem sanse”, susține juristul.

Premierul Dorin Recean a venit cu un comentariu după ce licitația pe spațiile de la Aeroport a fost anulată. „E clar că a fost sabotată și din interior și din exterior. Urmează ancheta să determine cum aceste lucruri s-au întîmplat”, a declarat prim-ministrul.

Licitația spațiilor comerciale de la Aeroportul din Chișinău a fost anulată. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Anterior, Andrei Spînu a afirmat că scandalul din jurul licitației de la Aeroport este generat de grupul criminal Șor. „Eu nu am nicio treabă cu compania despre care se vorbește. Să fie clar”, a declarat ministrul.

Bloggerul Eugen Luchianiuc a declarat că oficiul Lagardere, compania care ar urma să ia în concesiune spațiile comerciale de la Aeroport se află în apartamentul fiicei fostului președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, din sectorul Buiucani al capitalei.

Mai multe persoane au afirmat că licitația privind transmiterea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi trucată, iar caietul de sarcini ar fi fost scris în favoarea companiei Lagardere Travel Retail.

Acuzațiile au fost respinse de către reprezentanții PAS, însă Olesea Stamate, deputat PAS, a declarat că s-ar simți deranjată dacă această companie ar cîștiga licitația, deoarece astfel s-ar confirma zvonurile de pînă acum.

Autoritatea Proprietăți Publice și Aeroportul Chișinău a anunțat antrior că a scos la licitație spațiile din zona Travel Retail & Food din incita Aeroportului Internațional Chișinău, cunoscute ca Zona Sterilă și Zona Duty Free.

9
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?