Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Nagacevschi: "Partenerii externi au blocat licitația privind construcția unei noi închisori"

30 ian. 06:30   Societate
6262 1

O nouă închisoare modernă nu a fost construită pînă în prezent în Republica Moldova, deoarece un interes pentru acest proiect manifestă diferite grupuri economice care încearcă să lupte prin alte formule decît licitația propriu-zisă, iar partenerii externi au blocat licitația pentru a contracara interesele corupte.

O astfel de opinie a exprimat fostul ministru al Justiției, juristul, membrul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a menționat că proiectul de construcție a unei noi închisori în Republica Moldova conform standardelor internaționale, aprobate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei încă în 2013, este estimat la 58 de milioane de euro, iar managerul acestui proiect a garantat la vremea sa că construcția obiectului va începe deja peste șase luni. Cu toate acestea, au apărut interese economice. Pentru acest proiect au luptat diferite grupuri economice.

"Problema este că ele au luptat prin alte formule, numai nu prin concurs. Acest lucru, bineînțeles, a ajuns la cunoștința partenerilor financiari și atunci toate aceste licitații au fost blocate. Și totul se tot întorcea la zero și totul era luar de la capăt", a declarat fostul ministru al Justiției.

Potrivit acestuia, acum și noul ministru al Justiției încearcă să găsească o formulă pentru a bloca aceste scheme de corupție și aceste interese corupte, astfel încît, de fapt, licitația să fie cîștigată de cel care are capacități financiare și construiește acest penitenciar cu bună credință.


Fadei Nagacevschi a spus că la un moment dat a vrut să implice în comisia de licitație reprezentanți ai Centrului Național Anticorupție și ai SIS, dar atunci CNA i-a răspuns că, potrivit legii, reprezentanții săi nu au dreptul să fie prezenți în astfel de comisii, ci pot doar să examineze după aceasta dacă există componente de corupție. Ei nu au vrut să trimită reprezentanț ai CNA în comisia care stabilește cîștigătorul licitației pentru construcția noii închisori.

8
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?