Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Moment emoționant: A născut în ambulanță, în drum spre maternitate

12 feb. 13:31   Societate
1936 0

Moment emoționant pentru o mămică din satul Pepeni raionul Sîngerei. Aceasta a născut o fetiță sănătoasă ăn ambulanță.

„La data de 10 februarie curent, ora 23:14, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei gravide de 38 de ani, cu motivul solicitării „Sarcina V, Nașterea V, contracții” într-o localitate din raionul Sîngerei”, menționează responsabilii din cadrul CNAMUP.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul PAMU Pepeni a SAMU Sîngerei în următoarea componență: asistent medical Vasile Peresunco, infirmier Lidia Gurușciuc și șoferul autoambulanței Victor Spînache, care a ajuns la locul solicitării în 11 minute.

La domiciliu, echipa PAMU Pepeni a preluat rapid parturienta, care prezenta semne de debut al travaliului. La ora 23:41, în timpul deplasării către maternitate s-a declansat nașterea. Astfel venirea pe lume a fetiței fost asistată în ambulanță.

Ulterior, lăuza și nou-născutul, în stare satisfăcătoare au fost transmiși specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Sîngerei pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.


4
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?