X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 150
Transnistria stiri: 1415

Moldovenii își petrec weekend-urile pe malul lacului de acumulare din Costești

4 aug. 2023,, 18:45   Societate
4528 0

Rămași fără acces la litoralul Mării Negre dinspre Ucraina, moldovenii preferă să se relaxeze în țara lor natală.

Cetățenii își petrec weekend-urile pe malul lacului de acumulare din Costești.

Una dintre cele mai populare destinații, în special pentru locuitorii din nordul țării, este lacul de acumulare de la Costești, pe care localnicii îl numesc "marea Moldovei", relatează point cu referire la tvn.md

Pentru că există cerere, acolo s-au deschis mai multe pensiuni, iar celor care preferă să-și petreacă vacanța în cort li se oferă locuri bune pentru camping.
Deși turiștii recunosc că infrastructura din zonă lasă de dorit, cei care decid să vină la Costești sau la Duruitoarea Veche o fac datorită naturii frumoase.


"Condițiile în mediul natural și armonios, cu natură vie și peisaje frumoase este ceea ce iubește fiecare. Am ales această locație din recomandările pe care le-am văzut în mediul online. Evident că aceste locații sînt tentante, dacă vorbim de Turcia, Bulgaria și alte țări, însă nu trebuie să uităm că și în Moldova noastră sînt peisaje destul de frumoase, unde turiștii își pot crea amintiri de nedescris", spun cetățenii.

Zona este interesantă și pentru turiștii care vor să descopere stîncile și peșterile din Moldova.

"Aici se află una dintre cele mai vechi așezări umane – Grota de la Duruitoarea Veche, care datează cu o vîrstă de peste 250 de mii de ani. Avem Defileul – un monument al naturii deosebit, care este foarte interesant, cu foarte mari plăceri pentru turiștii care vin aici. Totodată este și Lacul de acumulare Costești – marea Moldovei, cel mai mare lac de acumulare", a declarat Nicolae Moscalu, proprietarul pensiunii.

În Duruitoarea Veche au fost construite mai multe pensiuni pentru confortul turiștilor. În medie, 7.000 de persoane își petrec zilele de odihnă pe malul rîului Prut în Duruitoarea Veche.

Mai multe despre turismul moldovenesc găsiți pe moldovenii.md

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав