COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldovenii din diasporă continuă să revină acasă. Ce flux s-a înregistrat la vamă

Moldovenii din diasporă continuă să revină acasă. Ce flux s-a înregistrat la vamă

Pe parcursul săptămînii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 20 528 traversări, dintre care un număr mai mare – 14 235 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în ultima săptămînă a lunii martie, este în descreștere cu 11%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 11 845 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu Romînia, 53% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cea mai aglomerată zi din săptămîna precedentă a fost miercuri, 1 aprilie 2020, fiind înregistrate valori de 3 037 traversări persoane și 1 868 traversări mijloace de transport.


În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 832 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 977 traversări persoane, dintre care 1 093 treceri la frontiera moldo-română, 696 treceri la frontiera cu Ucraina și 188 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

  • PTF Leușeni – 700 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 286 traversări persoane;
  • PTF Otaci – 261 traversări personae;
  • PTF Aeroport Chișinău – 188 traversări persoane (rute charter);
  • PTF Tudora – 162 traversări persoane.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 832 persoane și completate 1 977 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 659 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnat la intrarea în țară a unei rute charter din Italia, fiind înregistrați 183 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Poliţia de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 56 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 104 000 și încasarea amenzilor de 15 400 lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load