Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Ministrul Culturii a dispus un audit intern la Academia de Muzică

26 noi. 2023,, 10:30   Societate
2543 0

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a vorbit cu conducerea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) despre starea precară în care se află clădirile instituției.

Discuția s-a desfășurat în cadrul unei ședințe de lucru, care a avut loc pe 24 noiembrie, la sediul Ministerului Culturii. Sergiu Prodan a menționat că resursele financiare alocate suplimentar AMTAP, pentru lucrări de reparație, „nu sunt valorificate în timp util și într-un mod corespunzător”. Astfel, oficialul a dispus, printre altele, efectuarea unui audit intern privind utilizarea banilor publici în administrarea instituției, transmite NM.

Într-un comunicat din 25 noiembrie, reprezentanții Ministerului Culturii au precizat că la ședința de lucru a participat ministrul Sergiu Prodan, membrii grupului de lucru pentru examinarea, monitorizarea și evaluarea activității AMTAP, constituit recent în cadrul ministerului, dar și conducerea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

„Clădirile instituției sunt într-o stare precară, condițiile în care învață și locuiesc studenții depășesc orice limită, iar fondurile alocate suplimentar pentru reparații nu sunt valorificate în timp util și într-un mod corespunzător. De asemenea, și indicatorii procesului de studii arată o stare continuă de regres. Toate acestea sunt semne ale unui management ineficient”, a declarat Sergiu Prodan, potrivit comunicatului.

Potrivit Ministerului Culturii, pentru a stabili următorii pași, în scopul redresării situației de criză a instituției, Sergiu Prodan a dispus o evaluare a activității instituției, inclusiv un audit intern privind utilizarea banului public în administrarea instituției, cât și o evaluare a managementului procesului de studii.


Precizăm că în spațiul public au apărut de mai multe ori informații despre condiția dezastrusoasă în care se află infrastructura Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În luna mai 2023, în una dintre camerele din căminul Academiei, o bucată de tencuială cu suprafața de un jumătate de metru s-a desprins de tavan și a căzut peste o studentă.

0
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?