Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul Afacerilor Interne a convocat ședința în contextul avertizării de cod portocaliu

5 ian. 16:45   Societate
2362 0

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a coordonat, astăzi, 05 ianuarie 2024, ședința convocată în contextul avertizării de cod portocaliu emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pe teritoriul Republicii Moldova.

La reuniune a fost prezentă conducerea IGSU, reprezentată de colonelul Alexandru Oprea, dar și reprezentanții autorităților competente să acționeze în situații de urgență.

În acest context, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Adrian Efros a solicitat conform prognozelor de a crea Centrul de Dirijare în Situații Excepționale, la necesitate, pentru gestionarea situației în țară.

Astfel, odată cu instituirea condițiilor meteo nefavorabile, reprezentanții grupului de lucru se vor întruni, la IGSU, pentru a acționa în vederea remedierii situației în Republica Moldova.

În debutul ședinței, Adrian Efros a solicitat cooperarea forțelor pentru prevenirea situațiilor de risc, în special în cazul vulnerabilității accesului pe drumurile din țară, apariției cazurilor medicale, dar și acordării ajutorului și suportului în condiții de vreme dificilă.


Ministrul Afacerilor Interne recomandă populației să urmărească informările emise de autorități și să respecte indicațiile și recomandările poliției și IGSU în legătura cu deplasările pe drumurile publice și alte măsuri pe care trebuie să le ia pe timpul viscolului și căderilor de zăpadă.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod portocaliu, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării, în perioada 7-10 ianuarie 2024.

Astfel, conform prognozei începînd cu data de 07 ianuarie pe teritoriul Republicii Moldova vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare. Pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat se va semnala vijelie, se așteaptă intensificări ale vîntului în rafale de pînă la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.

2
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?