Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Ministerul Justiției, obligat de instanță să elibereze licență de avocat unui fost procuror general adjunct

26 iun. 12:42   Societate
2093 0

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a anulat hotărîrea Ministerului Justiției prin care a fost respinsă cererea fostului procuror general adjunct, Ruslan Popov, privind eliberarea licenței de avocat.

Astfel, instanța a decis obligarea Ministerului Justiției de a-i elibera lui Ruslan Popov licența. Decizia a fost luată pe 25 iunie curent.

„Se admite acțiunea depusă de Ruslan Popov. Se anulează hotărîrea Ministerului Justiției al R Moldova cu privire la respingerea cererii privind eliberarea licenței pentru exercitarea profesiei de avocat și se obligă Ministerul Justiției al R. Moldova să elibereze reclamantului Ruslan Popov licența de avocat în temeiul hotărîrii Comisiei de licențiere a profesiei de avocat a Uniunii Avocaților din R. Moldova din 28 iunie 2022”, se arată în hotărîre, notează Noi.md cu referire la ZdG.

Hotărîrea este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile de la pronunțarea dispozitivului hotărîrii prin intermediul judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani.

În aprilie 2023, fostul procuror general adjunct, a susținut examenele de la Institutul Național de Justiție, pentru a putea candida la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă.


Ruslan Popov este cercetat într-un dosar penal intentat pentru îmbogățire ilicită. El a fost suspendat din funcție pe durata desfășurării anchetei, iar în martie 2022 a fost demis din sistem.

12
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?