Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1302

Ministerul Justiției inițiază reformarea Curții Supreme

5 noi. 2021,, 10:30   Societate
2602 0

Competențele Curții Supreme de Justiție (CSJ) urmează a fi revizuite. Ministerul Justiției a anunțat inițierea procesului de elaborare a unui proiect de Lege privind modificarea unor acte normative care să prevadă reformarea instanței.

Potrivit Ministerului, revizuirea competențelor CSJ se va focusa în mare parte pe remedierea discrepanțelor din practica judecătorească, revizuirea practicii învechite, crearea practicii noi, precum și intervenția în cazul unor hotărîri pronunțate vădit arbitrar de instanțele ierarhic inferioare etc, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.md.

Reformarea CSJ constituie una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova, fiind prevăzută la acțiunea nr. 3.4.1. din Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, aprobat la data de 13 octombrie 2021: ”Reformarea Curți Supreme de Justiție, micșorarea numărului judecătorilor, revizuirea competențelor și transformarea ei într-o instanță de casație care ar asigura uniformizarea practicii judiciare”.

În vederea eficientizării procesului de elaborare și definitivare a proiectului, ministerul solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor pînă în data de 17 noiembrie, în format electronic, la adresa: diana.melenciuc@justice.gov.md sau secretariat@justice.gov.md.

Persoana de contact: Diana Melenciuc, Consultant principal, Direcția elaborare acte normative, tel.: (022) 20 14 26.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?