Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Culturii vor gestiona o platformă comună pentru protejarea monumentelor

31 oct. 2023,, 19:20   Societate
2083 0

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a semnat împreună cu Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, ordinul comun privind crearea platformei pentru prevenirea cazurilor de atentare asupra monumentelor.

Acesta presupune că Ministerele se angajează să coopereze mai intens pentru a păstra și a conserva patrimoniul cultural și istoric al țării noastre.

Misiunea platformei este atît prevenirea cazurilor de atentare asupra monumentelor, cît și tragerea la răspundere a persoanelor care atentează la integritatea și aspectul autentic al acestora. Pentru a asigura eficiența platformei, cele două instituții și-au asumat mai multe angajamente. Ministerul Culturii va examina și va sistematiza informațiile privind cazurile de atentare asupra monumentelor prin distrugere, demolare, degradare, mutilare sau intervenție neautorizată asupra lor, va prezenta Ministerului Afacerilor Interne informațiile privind cazurile de atentare asupra monumentelor și va sesiza organele de urmărire penală. La rîndul său, MAI va oferi colegilor din Ministerul Culturii sprijin la examinarea și sistematizarea informațiilor privind cazurile de atentare asupra monumentelor.

În acest sens, instituțiile urmează să elaboreze în baza examinărilor și investigațiilor efectuate propunerile de modificare a cadrului normativ în domeniul protejării monumentelor.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?