X 
Transnistria stiri: 1307
Eurovision stiri: 493

Mii de permise electronice de acces în zona de frontieră

6 oct. 2023,, 19:00   Societate
1956 0

Termenul de examinare a unei cereri pentru permisul electronic de acces în zona de frontieră variază de la o oră pînă la trei zile. Astfel, prestarea serviciilor de la distanță oferă o multitudine de avantaje pentru cetățeni, prin economisirea timpului și a resurselor necesare deplasării în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră pentru depunerea cererilor și respectiv ridicarea permiselor pe suport de hîrtie.

Pe 21 februarie 2023 a fost lansat Sistemul Informațional E-Permis din gestiunea Poliției de Frontieră, fiind un serviciu online de eliberare a permiselor de aflare în zona de frontieră și în punctele de trecere a frontierei de stat, notează Noi.md.

Pînă în prezent au fost înregistrate 26.359 de cereri de acces în zona de frontieră, dintre care 23.885 au fost examinate și semnate, 1.136 – refuzate și 158 de cereri sînt în proces de examinare.

Totodată, polițiștii de frontieră au eliberat un total de 3.138 de permise temporare de acces în punctele de trecere a frontierei de stat. Sistemul Informațional E-Permis în prezent este operat de 1.639 de utilizatori.

E-Permis poate fi accesat din orice colț al țării, inclusiv de pe dispozitivele telefoanelor mobile conectate la rețeaua internet. Depunerea cererii sau informarea autorității de frontieră privind intenția de a vizita o locație aflată la frontiera de stat va fi la „un click distanță”, prin accesarea de pe site-ul oficial al Poliției de Frontieră, la capitolul Informații utile, rubrica „E-Permis” sau acces direct pe link: epermis.border.gov.md.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?