X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Autorizația de mediu a Uzinei Metalurgice Moldovenești va fi prelungită cu o lună

4 oct. 2023,, 19:45   Economie
2635 0

Termenul de valabilitate a autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM) de la Rîbnița va fi prelungit cu încă o lună, pînă la sfîrșitul lunii octombrie 2023.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de premierul Dorin Recean.

În special, s-a decis ca perioada de valabilitate a autorizației de mediu pentru gestionarea deșeurilor și al autorizației pentru emisia de poluanți în atmosferă din surse staționare, emise anterior pentru UMM, să fie prelungită cu încă o lună, pînă la 31 octombrie 2023.

Se stipulează că, prin derogare de la prevederile Legii privind protecția mediului înconjurător, Legii privind protecția aerului atmosferic și ale Legea cu privire la reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, Agenția de Mediu va emite autorizațiile de mediu necesare Uzinei Metalurgice Moldovenești în termen de 1 zi lucrătoare de la data depunerii cererii, valabilă pînă la 31 octombrie 2023.

Ultima dată perioada de valabilitate a autorizației de mediu pentru Uzina Metalurgică Moldovenească a fost prelungită cu șase luni - pînă la sfârșitul lunii septembrie.


UMM își dorește să obțină autorizația de mediu pe termen lung de către autoritățile moldovenești pe o perioadă de 5 ani.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?