X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Mii de moldoveni au avut nevoie de ajutorul medicilor de pe ambulanță

8 apr. 23:00   Societate
2426 0

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească anunță că în perioada 1-7 aprilie curent, echipele de asistență medicală urgentă au acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital la 13.930 persoane cu diverse urgențe medico-chirugicale, transmite Noi.md.

De asemenea, pe parcursul săptămînii recente, din numărul total de solicitări, cel mai frecvent s-au înregistrat pe motivul urgențelor cardiovasculare - 3.745, inclusiv 54 cu sindrom coronarian acut (SCA), urmate de urgențe neurologice - 2.064 cazuri, dintre care 239 accidente vasculare cerebrale (AVC) și 1.764 urgențe respiratorii, transmite Știri.md.

Tot în perioada de referință, 1.389 de cetățeni, cu diverse traumatisme, au beneficiat de primul ajutor medical al etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 61 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 70 persoane, dintre care 16 minori. Din numărul total de accidentați după acordarea ajutorului medical au fost transportați asistat la instituțiile medicale 45 maturi și 12 copii.

Reprezentanții IMSP CNAMUP mai menționează că la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 47 apeluri pe motivul urgențelor toxice, dintre care 20 intoxicații cu medicamente, 12 urgențe toxice cu alte tipuri de substanțe, șapte intoxicații cu alcool, șapte cu monoxid de carbon și bioxid de carbon, unul cu droguri și unul cu ciuperci.

La fel au fost înregistrate 57 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, și anume combustii 30, totodată au fost raportate 27 cazuri - mușcături de animale/înțepături de insecte.


De menționat că, din numărul pacienților cărora li s-a acordat asistență medicală urgență prespitalicescă au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență ale spitalelor din țară în total 5.875, dinte care maturi 4.638 și 1.237 copii.

Totodată, în perioada respectivă, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 357 solicitări care nu corespund criteriilor de urgențe medico-chirugicale.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?