Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1454

Mesajul de adio al ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova

30 mai. 03:47   Societate
5124 1

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, al cărui mandat în Republica Moldova se apropie de sfîrșit, a adresat un mesaj de adio cetățenilor moldoveni.

El a atras o atenție deosebită asupra celor care nu doresc în mod categoric să trăiască într-un stat membru al UE și celor care aspiră să trăiască în direcția opusă Uniunii Europene.

Marco Șevcenko a subliniat că războiul în Ucraina se duce anume în regiunile pro-ruse.

„Din păcate, vremurile în care puteai alege între Vest și Est s-au dus. Acum poți alege doar între pace și război. Războiul vine dinspre Est. Dacă alegeți Estul, trebuie să înțelegeți că vă cumpărați un bilet la război", a declarat el.

Diplomatul ucrainean a îndemnat cetățenii să deschidă rețelele sociale „VKontakte”, „Odnoklassniki”, să se alăture chat-urilor din Crimeea sau Donbass.

„Aflați dacă gazul s-a ieftinit acolo, dacă s-a ieftinit electricitatea după 2014? Cîți bărbați au mai rămas în acele familii? Citiți forumurile de discuții. Cîți dintre cei care au votat în favoarea aderării Crimeei la Rusia în 2014 mai sînt în viață? Mobilizarea a avut loc în principal în Crimeea și Donbass. Bărbații au fost trimiși pe linia frontului, iar aceștia au fost primii care au murit. Acest lucru se întîmplă întotdeauna cu cei care nu se interesează de politică", a adăugat Marko Șevcenko.

Diplomatul ucrainean a ținut acest discurs în cadrul ceremoniei de semnare a pactului „Pentru Europa”, la care au aderat 13 partide moldovenești.

6
1
0
3
69

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?