Preşedintele stiri: 3021

Mergi la munte în România. Pîrtiile de schi, menționate în noile restricții

11 dec. 2020,, 08:41   Societate
3930 0

Guvernul de la București a prelungit starea de urgență încă pentru 30 de zile din cauza situației epidemiologice precare. Hotărîrea va intra în vigoare începînd cu 14 decembrie.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat, la Palatul Victoria, că propunerea de prelungire a stării de alertă a fost aprobată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Acesta a menţionat că măsurile existente împotriva pandemiei vor fi păstrate. Totuși, s-a adăugat o interdicție care se referă la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pîrtiile de schi, scrie agerpres.

„Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele - astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sînt aflate în zonele respective", a explicat Arafat. El a precizat că „pîrtiile sînt deschise, dar respectînd toate regulile care se aplică în jurul lor".

Ieri, 10 decembrie, laboratoarele de la București au confirmat 7.067 cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar ministerul Sănătății a anunțat despre alte 127 decese care au fost înregistrate din cauza complicațiilor.


De menționat că, Republica Moldova nu se află în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat stabilită de România. În aceste condiții, moldovenii, care urmează să meargă să intre în România, sînt scutiți de regimul de autoizolare.

Totodată, reamintim că pe teritoriul României pot intra doar cetățenii moldoveni cu dublă cetățenie s-au cei din categoria excepțiilor, mai mutle detalii aici.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X