X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Marina Tauber are interdicția de a părăsi țara

27 mai. 14:13   Societate
2020

Deputaul Partidului "ȘOR" Marina Tauber are statut de învinuit în dosarul frauda bancară, pornit pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Ea are interdicție de a părăsi țara pe un termen de 60 de zile. Parlamentarul a fost audiat astăzi de procurorii anticorupție. Alesul a declarat ulterior presei că respinge acuzațiile care i se aduc. Ea a menționat că atît ea cît și Ilan Șor își vor demonstra nevinovăția.

Amintim că Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară. Ea este acuzată de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari. În candrul unui discurs de la tribuna centrală a legislativului, Marian Tauber a calificat acuzațiile drept penibile și false.

„Suma care a fost folosită la spălare și la escrocherie este de 41 de milioane de euro și circa 27 de milioane de dolari - au fost spălați, iar ulterior sustrași. Inițial, în privința lui Ilan Șor au fost înaintate 9 cereri și au fost examinate. Urmare procurorii au completat învinuirea domnului Șor. Astăzi au fost examinate alte 2 cereri într-o altă cauză penală, conexată la dosarul denumit generic „frauda bancară”, dar în alte circumstanțe. La fel, procurorii urmează să completeze învinuirea în privința lui Ilan Șor și să fie anunțat în căutare inclusiv pe aceste capete de acuzare”, a declarat Dumitru Robu, după adoptarea solicitărilor de ridicare a imunității parlamentare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав