X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Marian Lupu, acuzat de o angajată de hărțuire sexuală. Reacția Curții de Conturi

11 apr. 2023,, 12:30   Societate
3744 1

După ce șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare, Tatiana Vozian de la Curtea de Conturi a venit cu acuzații la adresa președintelui instituției, Marian Lupu precum că acesta i-ar fi făcut „avansuri sexuale”, cu o reacție a venit și Curtea de Conturi.

”În contextul declarațiilor unei angajate a Curții de Conturi in rețelele de socializare, instituția vine cu clarificări și precizări, menite de a evita ducerea în eroare a opiniei publice.

Curtea de Conturi consideră declarațiile menționate calomnii și insinuări, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv. Declarațiile calomnioase au fost previzibile și au fot enunțate îndată după informarea angajatei despre decizia Comisiei de disciplină a Curții de Conturi.

Angajatei cu funcție de conducere i s-a aplicat sancțiunea disciplinară pentru nerespectarea normelor de conduită, în baza Ordinului nr. 79-p din 10.04.2023, ca temei servind demersul președintelui Comisiei de disciplină din 05.04.2023. Persoana a fost supusă procedurii disciplinare, fiindu-i aplicată mustrare aspră, în conformitate cu legislația în vigoare și cadrul normativ intern al Curții de Conturi - Regulamentul Comisiei de disciplină, care prevede modul de sesizare a acesteia, descrie procesul de cercetare a faptelor sesizate ca abateri disciplinare, precum și de aplicare și contestare a sancțiunii disciplinare.

În mod regulamentar, Comisia de disciplină a examinat sesizările parvenite de la angajații din subordinea persoanei menționate, aceasta fiind învinuită de comportament abuziv cu încălcarea normelor etice. În contextul examinării sesizărilor depuse, dosarul a fost probat, iar persoanei învinuite i-a fost oferit pe deplin dreptul la apărare”, se arată în nota emisă presei.


Totodată, în comunicat de menționează că angajata a pornit acțiuni de intimidare a unui grup de angajați ai Curții de Conturi, care au fost intervievați de Comisia de disciplină, în contextul examinării dosarului. De asemenea, au fost supuși intimidărilor și unii membri ai Comisiei de disciplină, fapt care a culminat cu tentativa de intimidare a președintelui Curții de Conturi.

”Situația elucidată denotă acțiuni calomnioase și denigratoare față de unii angajați ai Curții de Conturi, cît și tentative de prejudiciere a imaginii instituției, per general. Este regretabil faptul că angajata instituției cu funcție de manager și care se declară drept lider a eșuat în aplanarea conflictelor din cadrul subdiviziunii pe care o conduce, adoptînd un comportament agresiv, fapt care a condus la aplicarea sancțiunii disciplinare”, se concluzionează în nota de presă.

Reamintim că potrivit unor informații apărute în presă anterior, angajata susținea că „refuzând avansurile lui Marian Lupu, aceasta s-ar fi pomenit în situația în care i-a fost fabricat dosar intern privind nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi”.

8
2
3
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?