X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Corneliu Popovici: Așa arată modernizarea universităților, domnilor reformatori?

10 iul. 10:45   Societate
5395 1

Fostul ministrul al educației, Corneliu Popovici, a adresat mai multe întrebări autorităților care au inițiat așa numita modernizare și reformarea universităților, după ce cîteva studente absolvente ale Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, au spus că ar fi fost hărțuite de un profesor.

”Așa arată modernizarea universităților, domnilor/doamnelor reformatori?

Acum 2 ani, pe 27 iunie 2022, fostul ministru al educației A. Topală anunța cu patos „începerea celui mai important proces de modernizare a universităților și a sistemului de cercetare din Republica Moldova din ultimii ani”. Pentru realizarea acestui scop, au fost alocate peste 700 de milioane de lei.

Cu ce ne-am ales?

Studenți hărțuiți?


Universități și institute închise?

Plasarea în posturi înalte din domeniul universitar și de cercetare a managerilor ușor de cumpărat sau, eventual, de șantajat?

Erijarea acestora în salvatori-reformatori ai științei și transformarea lor în purtătorii de cuvînt și credibilitate a reformelor toxice pentru mediul universitar?

Copii plecați la studii în străinătate?

Discreditarea universităților?

Demoralizarea cadrelor didactice?

Diseminarea numeroaselor promisiuni, fără a se ține cont de faptul dacă acestea pot fi îndeplinite?

Rușine”, scrie Corneliu Popovici într-o postare pe pagina sa de facebook.

De menționat că, tinerele au scris o petiție Ministerului Educației, care, la rîndul său, a dispus o anchetă. Instituția așteaptă rezultatele investigației pînă la 12 iulie 2024, se arată într-un ordin.

Potrivit petiționarelor, refuzul „invitațiilor" acestuia se solda cu note scăzute sau chiar neadmiterea la examene. De asemenea, el le propunea pentru acceptarea „intervențiilor sexuale” sume de 300 de euro.

Petiția a ajuns la Ministerul Educației. Secretara de Stat, Adriana Cazacu a dispus o anchetă pe cazurile denunțate de absolvente și a oferit un termen pentru prezentarea rezultatelor de pînă la 12 iulie 2024.

Pînă la moment, USM nu a venit cu o poziție publică pe marginea acestui scandal.

33
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав