X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Maria Andriuță: "În școlile din Moldova trebuie crescut nivelul de cultură"

4 mar. 07:00   Societate
3415 0

Trebuie să investim nu doar în educația artistică, ci și în ridicarea nivelului de cultură în școlile din Moldova.

O astfel de opinie a exprimat Maria Andriuță, vicedirector al Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare "Joc", în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

Ea a subliniat că este important ca copiii încă în școală să înțeleagă deja ce înseamnă muzica, teatrul, cinematografia, opera și baletul, deoarece au crescut deja cîteva generații fără să știe nimic despre acestea, iar asta este o mare problemă.

"Ei nu au habar cine cîntă la fagot, în ce costume se dansează "moldoveneasca" (unul dintre cele mai populare dansuri populare moldovenești), cine cîntă acum la Teatrul de Operă și Balet și așa mai departe. Au crescut cîteva generații cărora nu le pasă. Pe ei nu-i interesează acest lucru, au cu totul alte interese", a declarat Maria Andriuță.

Potrivit ei, este absolut necesar de atras financiar oameni în sfera culturală, dar restul oamenilor trebuie educați în spiritul culturii.


"Trebuie să le explicăm, pentru că nimeni nu-i va explica unui băiețel obișnuit, care nu știe, care nu a fost la teatru, nu știe ce înseamnă teatrul și trebuie să i se explice", a spus vicedirectorul Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare "Joc".

Ea a subliniat că nu trebuie neglijată educația generației noastre de adolescenți.

Maria Andriuță a amintit că în perioada sovietică, copiii erau duși obligatoriu la spectacole, la teatru, la concerte simfonice, la Teatrul de Operă și Balet, menționînd că această practică ar trebui continuată.

Potrivit ei, reprezentanții generației care a crescut, chiar dacă unii dintre ei, în copilărie, nu doreau să meargă la evenimente culturale, mai tîrziu, fiind adulți, exprimă recunoștință sistemului și profesorilor care i-au dus la spectacole și concerte, pentru că au înțeles că acest lucru le-a fost foarte util în viață.

11
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?