Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Mănăstire de lux. Biserică în groapă. Nistrul Orb. Noul "Traseu pentru Weekend" ©

21 mai. 2021,, 15:00   Societate
3246 0

A fost lansat al treilea episod a proiectului "Traseu pentru Weekend", în cadrul căruia sînt prezentate locuri interesante de vizitat în weekend.

Proiectul a fost lansat de directorul companiei ArtMarket, Andrei Elistratov, în colaborare cu Feodor Evstigneev și SidDrone Movies & more, cu sprijinul DAAC Hermes și Land Rover Moldova.

Scopul proiectului "Traseu pentru Weekend" este de a aduna cît mai multe locuri interesante din Moldova pentru a le vizita în weekend, de a crea opțiuni pentru acele trasee pe care cetățenii vor dori să le exploreze individual.

În cadrul celei de-a treia ediții a proiectului, spectatorii vor putea vedea imensa mănăstire "Marta și Maria" cu un teritoriu frumos lîngă satul Hagimus, o biserică veche, monumentul primului tractor și cel mai mare elevator de cereale din Moldova. Toate aceste trei obiecte interesante sînt situate în Căușeni.

În același timp, biserica, care este considerată una dintre cele mai vechi biserici din Moldova, este unică prin faptul că este pe jumătate în pămînt, deoarece, potrivit legendei, tătarii au permis construcția acesteia doar cu condiția ca ea să nu fie mai înaltă decît un călăreț pe cal.
În același timp, elevatorul din Căușeni nu este doar cel mai mare din Moldova, ci și aal treilea ca mărime din lume și a fost fondat de investitorul american Kelly Granes, care se număra printre 10 cei mai bogați oameni din SUA.

Drumul participanților a trecut prin satul Grădinița, unde există o vinărie de familie și unde se distra însuși Pușkin, prin satul Leuntea cu vedere spre Nistrul Orb și ”Livada turcească”. Ei au trecut prin satul Talmaza și au ajuns în satul Cioburciu, unde au găsit pe Nistru un loc perfect pentru odihnă!
În plus, participanții la proiect au vizitat memorialul ”Înălțimea Lomakin” de lângă Răscăieți, iar la kilometrul 86 - ultimul punct al traseului, a fost vinăria din preajma satului Crocmaz.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?