Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Mai mulți foști demnitari, acuzați de exces de putere în dosarul privind concesionarea Aeroportului

10 feb. 13:15   Societate
4914 0

Avocatul ex-premierului Iurie Leancă a cerut judecătorilor să îi invite pe toți membrii cabinetului de miniștri din acea perioadă ca martori în procesul care vizează concesionarea aeroportului din Chișinău.

Vladislav Roșca a explicat că aceștia ar trebui să spună instanței dacă Iurie Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului.

Și avocatul Victor Munteanu, care îl reprezintă pe fostul ministru al economiei, Valeriu Lazăr, a prezentat instanței o listă cu potențiali martori, printre care sînt foști președinți de partide și de Parlament, notează Noi.md cu referire la IPN.

Potrivit avocatului, aceștia au fost responsabili de adoptarea „deciziei politice” privind concesionarea aeroportului. În listă se mai regăsesc un fost premier și un ex-ministru al justiției.

Judecătorii au anunțat că vor decide la ședința următoare dacă acceptă sau nu lista martorilor apărării.

Opt foști demnitari sînt acuzați de exces de putere în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit învinuirii, ei au concesionat aeroportul, în 2013, în interesul „grupării criminale” conduse de oligarhul Ilan Șor, prejudiciind statul cu 392 milioane de lei. Toți cei opt inculpați pledează nevinovat.

16
4
1
4
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?