Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău rămîne reziliat irevocabil

20 dec. 2023,, 20:28   Economie
3312 0

Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău rămîne reziliat irevocabil. Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de SRL „Avia Invest” împotriva încheierilor Curții de Apel Chișinău.

Încheierea a fost făcută publică miercuri și este irevocabilă.

Amintim că, în martie 2023, aeroportul a revenit în gestiunea statului. Potrivit actualei guvernări, selectarea companiei, în 2013, ar fi avut loc cu încălcări, Avia Invest fiind administrată indirect de oligarhul Ilan Șor.

Au fost aduse acuzații potrivit cărora concesionarul nu a investit sumele promise în dezvoltarea aeroportului.

Modalitatea în care a fost concesionat Aeroportul s-a răsfrînt asupra mai multor cauze penale, printre care și dosarul împotriva fostului administrator al companiei Avia Invest, Petru Jardan, care pledează nevinovat.


În același timp, AIC poate fi administrat atît de statul moldovenesc, care a acumulat suficientă experiență în gestionarea cu succes a marilor companii, dar și de cel puțin cîteva zeci de companii moldovenești, afirmă președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca.

În materialul analitic al portalului Noi.md "Va primi oare Moldova dividende din Planul de reconstrucție a Ucrainei, și ce are cu asta Aeroportul internațional Chișinău?", el a subliniat faptul că de investitori străini este nevoie acolo, unde cu sarcina investițională nu se isprăvesc ori statul moldovenesc, ori oamenii de afaceri moldoveni.

2
2
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?