X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Mai multe terenuri agricole din țară distruse de ploi

4 aug. 2021,, 10:34   Societate
2279 0

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, mai multe prejudicii au fost înregistrate în urma ploilor torențiale cu vînt puternic și grindină, care au avut loc pe data de 2 august în regiunile țării.

Precipitațiile au afectat mai multe culturi agricole în localitățile din raioanele Fălești, Soroca, Criuleni, Telenești, Călărași, Bălți, Glodeni, Rîșcani, Sîngerei, Ungheni, Dubăsari. Astfel, în raionul Fălești în satele Pruteni, Pîrlița, Risipeni și Popovca, în urma ploii torențiale însoțită de vînt puternic și grindină au fost afectate circa 403 ha de diverse culturi agricole, iar în localitatea Răuțel, au fost afectate 500 ha de floarea soarelui.

Mai multe pagube cauzate de condiții meteorologice nefavorabile au fost raportate în localitățile Sinești, Măgurele, Coșeni, Țighira și Condrătești, raionul Ungheni.

În satul Sinești – au fost smulse și deteriorate circa 100 foi de ardezie de pe acoperișurile a 12 gospodării și au fost afectate circa 557 ha de culturi agricole inclusiv 15 ha de grîu, 340 ha de porumb, 202 ha de floarea soarelui.

Totodată, în localitatea Măgurele– au fost smulse și deteriorate circa 60 foi de ardezie de pe acoperișurile a 20 gospodării, 4 foi de ardezie de pe acoperișul gimnaziului și au fost afectate circa 215 ha de culturi agricole inclusiv 115 ha de porumb, 70 ha de floarea soarelui, 20 ha de viță de vie și 10 ha de lucernă.


Mai multe prejudicii au fost înregistrate în satul Condrătești unde rafalele de vînt au smuls și au deteriorat circa 164 foi de ardezie de pe acoperișurile a 4 gospodării, 22 foi de ardezie de pe acoperișul gimnaziului, 18 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul grădiniței din localitate.

De asemenea pagube semnificative în sectorul agricol au fost raportate la Dubăsari și Călărași.

Astfel conform datelor prezentate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale în satele Pîrîta, Coșnița și Doroțcaia din Dubăsari precipitațiile au afectat 633 ha de culturi agricole, iar la Hoginești și Onișcani din raionul Călărași circa 279 ha.

La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale continuă să lucreze Comisiile pentru situații excepționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?