X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Mai multe instituții publice vor fi reconectate la sistemele centralizate de încălzire

17 oct. 2023,, 10:15   Societate
2778 0

Peste 30 de instituții publice vor fi reconectate la sistemele centralizate de încălzire pînă la începerea noului sezon de încălzire.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Energiei. Termoelectrica și CET Nord din Bălți vor încheia lucrările de punere în funcțiune a echipamentelor pînă pe 15 noiembrie, transmite Noi.md.

În Chișinău vor fi reconectate la sistemul centralizat de termoficare 20 de clădiri publice, printre care sediile Serviciului Vamal și Centrului Național Anticorupție. La Bălți 20 de oficii teritoriale se vor încălzi în acest an cu agent termic centralizat.

Printre sediile vizate sînt cele ale Biroului Vamal Nord, Centrului Multifuncțional Bălți, oficiile teritoriale ale Serviciul de Informații și Securitate, Centrul Național Anticorupție, Poștei Moldovei.

Măsura a fost luată în contextul hotărîrii de Guvern privire la implementarea unor măsuri de promovare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, prin care li se recomandă instituțiilor publice să consume rațional resurse energetice, atît în contextul asigurării securității energetice a statului, cît și în ceea ce privește optimizarea de resurse financiare.


Anul trecut, printr-o dispoziție a Comisiei pentru Situații Excepționale, s-au reconectat la sistemele centralizate de termoficare 24 de clădiri din Bălți și 8 imobile din Chișinău, inclusiv sediile Parlamentului și Președinției.

Numai în cazul instituțiilor publice de la Bălți entitățile vizate au economisit în sezonul rece trecut aproximativ 3,2 milioane de lei, plus alte 10 milioane de lei economisite de Primăria Bălți.

De asemenea, creșterea sarcinii termice a CET Nord a generat o producere suplimentară de energie electrică cu 5 mln. kWh.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?