X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

MAI anunță o campanie de prevenire a accidentelor rutiere

1 dec. 2023,, 17:30   Societate
2259 0

Ministerul Afacerilor Interne lansează o campanie națională de conștientizare pentru prevenirea accidentelor: „Drumuri Sigure în Moldova 2023 - 2024 #MAI sigur în trafic”.

Scopul campaniei este creșterea conștientizării societății cu privire la prevenirea accidentelor în traficul rutier. În cadrul campaniei, în 10 localități din țară vor avea loc prezentări și activități demonstrative, care se vor focusa pe prevenirea accidentelor cauzate de neatenție, consumul de alcool, de droguri și de nerespectarea regulilor de circulație.

Potrivit MAI, în cele 11 luni ale anului curent, 168 de persoane și-au pierdut viața, iar altele 1.915 persoane s-au ales cu diferite traumatisme.

"Acest bilanț face necesară intervenția noastră pentru prevenirea acestor accidente. Este momentul ca împreună să reducem aceste fenomene, prin informarea participanților la trafic în legătură cu pericolele pe care le aduc încălcările regulilor de circulație rutieră. Inițiativa Ministerului Afacerilor Interne de creșterea conștientizării populației, „Drumuri Sigure în Moldova 2023 - 2024, #MAI sigur în trafic” este susținută de Cancelaria de Stat, Ministerul Educației și Cercetării", se arată în declarația MAI.

Campania de prevenire a accidentelor se va desfășura pînă în luna mai 2024 și va include prezentări practice și interacțiuni cu formatori de opinie, inclusiv sportivi auto și bloggeri. Discuții pe teme de siguranță rutieră și recomandări practice de prevenire a accidentelor.


1
0
3
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?